Minimumloon naar 16 euro

Minimumloon naar 16 euro

Wat ons betreft is de koopkrachtpuzzel niet moeilijk. Als de prijzen stijgen, moeten de lonen mee stijgen. Iets dat al jaren wordt uitgesteld, met als gevolg dat straks bijna één miljoen Nederlanders in armoede leven. Een beter bestaan begint met 60% van het mediaan, dat is 16 euro.

Winkelmedewerkers, verpleegkundigen, werknemers in distributiecentra en op Schiphol, het zijn de mensen die ons land draaiende houden. Maar zij kunnen zelf hun rekeningen niet meer betalen. Niemand mag werken en toch in armoede leven. Niemand mag achterblijven. Iedereen hoort mee te delen in de welvaart die we samen hebben gecreëerd. Het is tijd voor een eerlijk minimumloon.

Een eerlijk minimumloon is een loon waar je minimaal van kan rondkomen. Het is een loon waar je de huur van kan betalen en waarmee je boodschappen op de plank legt. Het is een loon waarbij er aan het eind van de maand ook nog wat overblijft voor de verjaardag van de kinderen, een nieuwe winterjas of sparen voor de toekomst. Het is een loon dat in verhouding is met de andere lonen in Nederland. Dat betekent een minimumloon van 60% van het mediaan.

Laat nu je stem horen voor een eerlijk minimumloon. Stem 22 November GL/PvdA. Stem voor16.